L’espai verd de l’IES Bellvitge

Diada del medi ambient

Deja un comentario

Al nostre institut cel·lebrem el 5 de juny, diada del medi ambient, tractant a totes les àrees i a tots els cursos un mateix tema. Enguany el Consell Verd, sensibilitzat pel darrer desatre ecològic provocat per l’explosió de la plataforma petrolífera Deepwater Horizon al golf de Mèxic, va decidir que volíem saber tot sobre EL PETROLI. Això és el que hem fet:

A les classes d’Educació Física hem fet un debat sobre la relació entre esport i medi ambient. Per un costat hem descobert esports com la hípica, l’escalada, el senderisme, el cayac, la bicicleta…que es practiquen en entorns naturals i on, massa sovint, el respecte per l’entorn depèn de com es practiqui i de qui ho faci. Per altra banda hem comprovat com poden arribar a desaparèixer els criteris mediambientals socialment acceptats per una part important de la població davant aquelles manifestacions esportives considerades esport-espectacle. Ens referim per exemple al consum d’aigua generat en regar els camps de futbol abans d’un partit per millorar el nivell de joc o la creació de camps de golf en zones seques entre molts d’altres exemples. També hem vist que, a dia d’avui, el petroli encara condiciona moltes pràctiques esportives com és el cas de les curses de cotxes o motos i alhora possibilita la fabricació de diferents materials esportius com pilotes, bambes, màquines de fitness…sigui quin sigui el seu cost mediambiental.

Els alumnes de l’Aula Oberta hem fet un mural amb tot el què hem aprés aquests dies sobre el petroli.

A la USEE hem fet una activitat de Català que tractava sobre la Fuita de petroli.

Els alumnes de Tecnologia Industrial ens hem informat sobre aspectes estructurals i funcionals de les plataformes petrolíferes, instal·lacions industrials que permeten explotar els pous de petroli o de gas natural que es troben sota el fons marí tot suportant l’agressivitat del medi, les embestides de les onades, així com tota la maquinària. Els resultats de la nostra recerca podeu trobar-los al nostre bloc clicant sobre la imatge.

A Ciència per al Món Contemporani vàrem comentar dos articles sobre les conseqüències de l’esgotament del petroli. El primer era sobre el retorn de l’energia nuclear, vist per molts com un mal menor. El segon, parlant sobre la conveniència del cotxe elèctric, comparava quants països són grans productors de petroli (uns 10) amb els que tenen reserves de liti (només 3!), per acabar plantejant-se si no caurien novament en l’error de dependre de recursos massa localitzats.

A Música hem fet un acte amb els alumnes de 2n d’ESO, podríem dir, de conscienciació. Tots vivim molt dependents del petroli, anem xuclant aquesta sang de la terra, espessa i negra, que ens serveix per viure amb molta més comoditat. Però cada vegada que hi ha un vessament, aquest petroli ens cau a sobre i ens enganxa a nosaltres, així com cau damunt tots els éssers vius que viuen al medi marí. Amb la nostra actuació, volíem simbolitzar aquest fet. La irrupció del petroli al medi marí sega la vida de molts éssers vius, desfà l’economia de moltes famílies que viuen de manera sostenible de les seves feines al mar i trenca l’equilibri de l’ecosistema marí, que cada vegada tarda més en restablir-se. Al final ens fa a tots més pobres.

blanc

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s